Een greep uit de reacties en ervaringen van reisgenoten
 

Op deze pagina een kleine greep uit de aanbevelingen, enthousiaste reacties en ervaringen van reisgenoten ...!

Klik hier voor een impressie in beeld & geluid!

Heel erg bedankt voor de inspirerende reis! Het heeft veel meer helderheid in mezelf gebracht, niet alleen in mijn hoofd, maar vooral in mijn lichaam! Door de intense combinatie van de trekking met de betrokkenheid van Thomas - die de vooruitzichten prachtig levendig houdt - heb ik heel veel kunnen loslaten en zo ruimte gekregen om wat mij drijft te laten stromen en er volledig voor te gaan! Het als belgische in een Nederlandse groep zijn, gaf mij direct een goed gevoel. Ik heb enorm genoten van de openheid, eerlijkheid en hartverwarmende gesprekken, speelsheid en humor !! Thank you all !!

Nele Clarebout uit Merendree

 

Reisverslag Nepal

Regelmatig krijg ik verzoeken om reisverslagen ... Daarom bijgaand een interview met Eva Vredenburg uit Amsterdam. Twee maanden na terugkeer in Nederland was het tijd voor een openhartig gesprek over de Reis naar Nepal.

Interview over de Reis naar Nepal:

Eva heeft een pittige trektocht gemaakt in de Himalaya en de hoogtepunten in de Kathmandu Vallei bezocht. Ook zat zij 4 dagen in een Tibetaans klooster op de top van een berg.

Hoe was de reis? Hoe kijk je er nu op terug?
'Ik ben weer veilig en gezond teruggekeerd uit Nepal en ik heb zo veel te vertellen .... In een paar woorden; het was heel bijzonder, intens en ... fantastisch! Ook leerzaam; ik heb een nieuwe balans kunnen vinden in mezelf die ik nooit eerder zo heb gevoeld. Vandaar uit heb ik met nieuwe energie mijn werk weer opgepakt. Na de trekking was het trouwens echt genieten van de luxe die me ten deel viel. Een groot contrast met de eenvoud in de bergen.Tegelijkertijd had ik al meteen zin in het volgende avontuur (om het klooster in te gaan)'.

Hoe zou je de Reis naar Nepal omschrijven?
'Een reis om nooit te vergeten en wat een geweldige gids hebben jullie! Heel bijzonder om me zo verbonden te voelen met het land en de mensen. Die ervaring heb ik mee teruggenomen naar Nederland. Wat een mysterieus land, alsof je zou kunnen oplossen en niemand het zou merken ...., het is eigenlijk niet te beschrijven ...!'

Je zegt dat het leerzaam was, kun je hier meer over vertellen?
'Ik heb soms moeite om mijn grenzen aan te geven en ging ervan uit dat ik dat tijdens de trekking ook weer volop tegen zou komen. Maar in de Himalaya kwam ik vooral mijn angst tegen. Ik werd me bewust van bepaalde negatieve gedachten en onprettige gevoelens. En ik bleek die zelf te kunnen sturen; vanuit een nieuwe helderheid heb ik mijn focus kunnen verleggen. Dat geeft me een trots en sterk gevoel; ik heb het nu meer in de hand en bepaal zelf mijn focus.'

Hoe ging dat dan in zijn werk?
'Dat kwam denk ik door de enorme ontspanning die ik daar kon ervaren; vanuit dat gevoel ging ook het lopen steeds makkelijker. Er was een gevoel van vertrouwen en geborgenheid. En dan de natuur, de stilte, de eenvoud. Ik kon mijn angsten omzetten in iets anders. Er kwam een enorme kracht in mezelf naar boven, een gevoel van pure euforie ....! Op een gegeven moment was het alsof ik de bergen op en af vloog terwijl het tegelijkertijd steeds minder moeite kostte. Ik vloog ... en op hetzelfde moment ervaarde ik een totale controle over mijn lichaam.'

Wat heeft de reis naar Nepal je gegeven? Wat heb je uit Nepal meegenomen?
'Het heeft mijn zelfvertrouwen versterkt; alsof er een verankering tussen lichaam en geest heeft plaatsgevonden waarnaar ik altijd weer terug kan grijpen. Dat is een veilig gevoel. Ook emotioneel, want ik ben heel diep gegaan en ben mijn diepste angst tegemoet getreden ..... (stilte) ... Ik ben er sterker uitgekomen  in ieder geval en ik heb mijn nietigheid en kracht kunnen ervaren. Wow, dit is echt een reis die iedereen zou moeten maken!'


'Life is all about facing and then conquering our fears. Only then can we truely reach nirvana - the state of utter understanding. So shoot for the stars if you want to be among them!'  Anna Louise des Tombe


'You gave me the opportunity to make it to the top. From the bottom of my heart I would like to say thank you Holi and Thomas. NEPAL = Neverending Peace and Love …'.


'Als ik naar mijn twijfels had geluisterd, was ik misschien nooit naar Nepal gegaan, maar nu ik er ben geweest, had ik er geen moment van willen missen …'.


'Ik stap in het vliegtuig met een tas vol souvenirs, maar ga naar huis met een vrachtwagen vol zelfvertrouwen!'


'Wat was het een mooie reis; bedankt voor de inspiratie en vriendschap', zo mailde een 63-jarige deelnemer ons na de Inspiratie Reis naar Nepal. 


'Een reis om nooit meer te vergeten, een dierbare schat die ik voor altijd bij me zal dragen!', zo omschreef een reisgenoot de Inspiratie Reis naar Nepal 2007/2008.


Mission Statement van Marieke de Lange uit Noord-Holland (rechts op onderstaande foto), die in oktober 2012 onze reisgenoot was in Nepal en de pelgrimstoute naar de heilige meren bewandelde met Work at Balance.

Mission statement: 

Ik ben Marieke de Lange.
Ik ben geboren op 22 maart 1988 in Nederland.

Ik ben een krachtige en liefdevolle vrouw. 
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn leven.
Ik zorg goed voor mezelf, de aarde en anderen om mij heen. 

Ik heb een liefdevolle relatie en hechte vriendschappen. 
Ik sta voor verbondenheid. 
Ik heb een ecologisch hostel waar dit uitgangspunt centraal staat. 

Met de opbrengst ondersteun ik kinderen. 
Zij zijn de toekomst. 
Ik draag bij aan een betere wereld. 

Ik leef mijn leven voluit. 

 

Mission Statement van Annemarie Hooijboer uit Spanbroek (links op onderstaande foto), die in oktober 2012 onze reisgenoot was in Nepal en de pelgrimstoute naar de heilige meren bewandelde met Work at Balance. 

Ik ben Annemarie Hooijboer en ik ben 54 jaar oud.
Ik ben geboren in de stad Hoorn.
Ik heb een fijne, spannende relatie.

Ik ben een hartelijke, spontane, sterke en zelfstandige vrouw, die onderscheid maakt.
Ik omarm mijn twijfels en onzekerheden bij alles wat ik doe.
Om zo te luisteren naar mijn hart.

Ik geef graag en ontvang het ook.
Ik sta graag in de belangstelling.
Ik vindt het fijn om mensen in beweging te brengen en samen te stralen.
Humor is daarbij heel belangrijk. 

 

 

 

 

 

Himalaya Vibes
 

Janet Reijnders uit Made kreeg na thuiskomst uit Nepal van een collega de vraag naar hoe zo'n reis eigenlijk in zijn werk gaat en wat de impact van de natuur is.

Het antwoord van Janet was als volgt: "De beelden en herinneringen uit Nepal blijven maar door me heen stromen. Zo'n reis verloopt stap voor stap, heel bewust en geconcentreerd. De natuur is immens, niet na te vertellen en niet in essentie vast te leggen op foto of film. Je moet het zelf hebben meegemaakt!

De geluiden van bruisende watervallen zijn alom aanwezig; je ziet ze ergens boven je ontspringen en zich dan naar beneden storten. En dan de weelderige jungle, die je in de Himalaya niet verwacht, met al zijn geluiden! De puurheid, eenvoud, levenskracht en humor van de mensen, die je diep raken, ook al is er maar een kort moment van contact. De sereniteit en kracht van de porters, hun dienstbaarheid.

En de inspirerende bijeenkomsten om je nog meer bewust te maken van je levensmissie, talenten en eigenheid. Ook het omzetten van weerstanden naar bruikbare energie, de verbondenheid in de groep en de mooie gesprekken, zoals je die vaak alleen met je beste vrienden hebt. Nepal is een prachtig land met een enorme diversiteit aan natuur en cultuur, vol contrasten.

Mooi is dat 'de thuisblijvers' tegelijkertijd ook hun eigen reis maken; zo is het in Nederland fantastisch gegaan met mijn partner en de kinderen. Voor hen een waardevolle ervaring om nog meer op eigen benen te gaan staan. En mijn moeder, die in een klein wereldje leeft, bleek elke dag het programma van nabij gevolgd te hebben. En dat is nog maar een greep uit de reacties, mijn stap bleek anderen weer te inspireren. Ongelooflijk, de impact ....

De reis heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht, op de berg heb ik mijn angsten achter kunnen laten. En ik kan elke dag teruggrijpen op de 'Himalaya Vibes', die je niet meer loslaten als je er eenmaal door bent geraakt...

Ik gun iedereen de kans om zo'n bijzondere reis te mogen maken. Je moet hem dan wel pakken! 


 

Nog een reactie naar aanleiding van de Reis naar Nepal ....

Bedankt Thomas voor je coaching en begeleiding. Soms drammen, soms meegaand.

Bij mij heb je de juiste snaar weten te bereiken. Mensen die mij kennen, weten dat dat bijzonder is. Ik laat mij namelijk moeilijk coachen, ik ben graag mijn eigen coach.

Bedankt voor de assistentie!

John van Ringelenstein uit Den Haag

 


 

     

Bericht van Joke Rijnbeek, die in september/oktober 2012 onze reisgenoot was in Nepal en een deel van 'de weg naar het heiligdom' bewandelde met Work at Balance:

Hallo Thomas en Holi,

Terugreis goed verlopen. Groot ontvangst op Schiphol en thuis! Ik wil Holi en jou hartelijk bedanken voor alle goede zorgen en uitleg tijdens de bijzonderheden. Ik heb ook veel gehad aan de workshop na de Annapurna trektocht en de gesprekken, ook met de medereizigers.

Liefs vanuit Harderwijk,
Joke

 

Mission Statement van Anne Arts uit Oss (zie onderstaande foto), die in oktober 2012 onze reisgenoot was in Nepal en de pelgrimstoute naar de heilige meren bewandelde met Work at Balance.

Mission statement:
Kathmandu, 18-10-2012 

Ik ben Anne, gewoon Anne.
Ik volg de weg van mijn gevoel en hoor zo wat mijn hart mij vertelt.
Zo bepaal ik mijn koers.

Met geduld, vertrouwen, spontaniteit en overgave.
Omarmd door de totaliteit van het leven.
In liefde berust ik, de sleutel tot de oneindigheid.

Mijn kracht is zachtmoedigheid en openheid.
Ik eer het 'vrouwelijke' en het 'mannelijke' in mij, opdat het één is.
Ik bewonder mijn hele spectrum en draag dit uit in elke beweging.

Mijn heling vormt de basis voor de heling van anderen.
Dit bewerkstellig ik met behulp van mijn creativiteit, humor en doelgerichtheid.

Ik ben klein, mijn handelingen zijn groots.

Zo is het.

Anne Arts 

 

In de Himalaya heeft een verandering in mij plaatsgevonden

Thuisgekomen van een heerlijke, overweldigende, inspirerende reis naar Nepal! Als je op het dak van de wereld stapt, heb je het gevoel dat er in dit leven niets meer is wat je NIET aankunt. Een machtig gevoel; het is moeilijk uit te leggen.

Wat ik je wel kan vertellen, is dat de rust en de ijle lucht in de bergen heel wat met je doet. Soms werd ik ineens - zonder dat er ogenschijnlijk een reden of aanleiding voor was - heel emotioneel. Later begreep ik wat er op dat moment uit me weg moest stromen, om zo stukje bij beetje los te kunnen laten wat er bij mij innerlijk speelde. Om daar vervolgens weer enorme kracht uit te kunnen putten om mijn weg over de indrukwekkende Laurebina La te kunnen vervolgen. 

Ik heb in Nepal mijn verdriet kunnen achtergelaten, wat een moment van euforie voor mij betekende! Ook had ik het gevoel dat mijn moeder en schoonzus me naar de top geleid hebben, alsof ik hun handen als steuntje in mijn rug bijna fysiek kon ervaren. Heel bijzonder, zo dichtbij heb ik hen nog nooit gevoeld. 

Ook de mensen in de groep, de gids, sherpa en de porters hadden een goede invloed op elkaar. Als het nodig was, kreeg je steun van iedereen en andersom was dat al niet minder. 

Dit was een reis die ik zo weer over zou doen! Het bewustwordingsproces in me is gaan groeien, waardoor ik nog meer inzicht in mezelf gekregen heb. Ik had geen betere keuze kunnen maken om deze leerzame, prachtige reis naar de heilige meren in Nepal te maken.

Dankjewel Work at Balance dat jullie zulke mooie reizen organiseren, chapeau !!

Marie-Louise Claessens
3 mei 2013, Weert 

 
     
 

 

‘By exploring the here and now of ourselves we can explore the World. By observing ourselves, however, we can come to know reality directly and we can learn to deal with it in a positive, creative way.’  

William Hart

 
     
 ©  Inspiratie Reizen & Spirituele Reizen naar Nepal